Je li vam nešto čudno na ovim najkicama?

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NIKE je 1984. debitirao tenisicama Mac Attack, proizvedenima za legendarnog tenisača Johna McEnroea. Ove godine tvrtka je najavila njihov povratak u suradnji s markom Social Status. No oni nisu jedini koji su ove godine lansirali svoju verziju. Travis Scott je isto osmislio jedan par, koji je upravo stigao u prodaju. 

Viralna “drama”

Lansiranju Travisovih Nike Mac Attack tenisica prethodila je “drama” na društvenim mrežama. Naime, procurio je video u kojem se Travis Scott i John McEnroe navodno svađaju oko naziva suradnje. Opcije imena su bile Cactus Jack ili Cactus Mac. 

Teniska legenda McEnroe navijao je za potonje, ali Scott se nije dao pokolebati, što je natjeralo slavnog sportaša da povisi glas. “Dovraga, Travise!” rekao je John McEnroe u videopozivu. “Jenny je u pravu. Napravimo kompromis. Njezina sugestija je da idemo s Cactus Mac umjesto Cactus Jack. Ok?”

“Ali John. Neka me netko ispravi, ali prvi put čujem za ovo”, odgovorio je Scott i dodao: “Cactus Mac nikada nije bio hit.” “Hajde, čovječe. Pokaži malo poštovanja. Ovo je moja tenisica!” uzviknuo je McEnroe. “Ne sviđa mi se”, odgovorio je Scott. “Nešto u vezi s tim se čini pogrešno. Zvuči kao hamburger ili tako nešto.”

Izgleda da su se na kraju dogovorili oko Cactus Jack ili? 10. prosinca Maurice Kamara iz The People Galleryja uhvatio je  McEnroea s kavom u ruci i pitao ga o viralnom pozivu. Nosio je tenisice Travis Scott Nike Mac Attack – verziju s prekriženim Jack i napisanim Mac. “Cactus Jack – ne, Cactus Mac – da”, rekao je John McEnroe. 

Travis Scott je prije nekoliko dana potvrdio da je drama proizvedena kao dio marketinške kampanje za povećanje vidljivosti suradničkih tenisica. No još jedna zanimljivost vezana je uz ove tenisice, a to je obrnuti Swoosh. 

“Stavio je obrnuti Swoosh”

Scottova verzija Nike Mac Attack ima slične sive i crne blokove kao i originalni par, ali sadrži prepoznatljiv obrnuti Swoosh, koji je korišten na prethodnim Travisovim suradnjama s Nikeom i Air Jordanom.

Travis Scott Mac Attack dolazi u klasičnoj sivoj boji, s mješavinom kože i mreže. Upečatljiva plava šahovnica nalazi se na jeziku s novim Travisovim detaljima, uključujući spomenute obrnute Swoosheve na stranama i oznaku Cactus Jack na peti. Međupotplat je bijeli, a gumeni potplat tenisica sivi. 

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama poput Instagrama i X-a, nekima se sviđaju, drugima ne. “Trebaju mi”, “Ovo će se odmah rasprodati”, “Fan sam”, “Ružne su”, “Odličan marketing”, “Stavio je obrnuti Swoosh na njih”, “Preskačem”, “Ništa posebno”, neki su od njih. 

Povijest Nikeovog obrnutog Swoosha

Nike Swoosh je jedan od prepoznatljivih loga u svijetu. Kako piše Complex, dizajnirala ga je studentica Portland Statea Carolyn Davidson za samo 35 dolara 1971. godine. Od tada se Nike “igrao” sa Swooshem na razne načine – bio je napravljen s debljom sredinom, mini, od dragulja, stavio ga je na potplate, u potpunosti ga je maknuo s tenisica itd.

Također, napravljen je i obrnuti Swoosh. Travis Scott je to učinio prilikom Air Jordan 1 kolaboracije 2019. No on nije prva osoba koja je to učinila sa Swooshom na Nikeovim tenisicama. Dennis Rodman je navodno bio prvi koji je nosio takve Nikeove tenisice. Radi se o modelu Nike Air Darwin iz 1994. godine. 

Kasnije se obrnuti Swoosh našao na još nekim Nikeovim tenisicama u kojima su prošetale poznate osobe poput Andrea Agassija i tenisica Nike Air Flare u 1994-oj, LeBron Jamesa i Nike LeBron X u 2012-oj, Kobea Bryanta i Nike Kobe AD NXT u 2017-oj itd. 

No vratimo se na novi model. Tenisice Nike x Cactus Jack Mac Attack QS SP Light Smoke Grey’  (2023) su stigle na Klekt gdje se prodaju po cijeni od 257 eura naviše, možete ih vidjeti ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *